Lydbøger til download - en kort introduktion

 

Lydbøger - en kort introduktion

For lang tid siden, helt tilbage i slutningen af 2007, var lydbøger noget eksotisk noget, som få kendte til eller brugte. Bevares, entusiaster fandt dem forskellige steder, og på mange biblioteker var der også en afdeling for lydbøger, men den brede befolkning havde aldrig hørt en lydbog.

Det har så ændret sig siden. Men nu er der så kommet nye begreber og lidt tekniske udtryk til, når vi taler om lydbøger, så her følger en kort forklaring:

En lydbog er blot en bog, der er indtalt og lyttes, i stedet for at læses. Mere kompliceret er det ikke.

Du kan se mere om lydbogsformater længere nede på siden, og mere inspiration til at finde lydbøger nederst på siden.

 

Du kan også følge vores blog om danske lydbøger til download.

Du kan også løbende læse anmeldelser af lydbøger til download på denne blog.

 

Lydbøger til download - en kort forklaring

 

Mere om lydbogsformater

I dag findes lydbøger hovedsageligt på to formater: På CD og til download. Nogle kan stadig godt lide at have en fysisk CD mellem hænderne, men udviklingen går mod at vi downloader vores lydbøger og afspiller dem på mobiler eller MP3-afspillere.

Når vi taler download af lydbøger, så er det stort set altid MP3-formatet, men man kan også komme ud for det beskyttede WMA-format, eksempelvis på bibliotekernes udlån. MP3-formatet er praktisk fordi det kan afspilles på stort set alle afspillere, iPod/iPhone, Vreative Zen, Philips, Nokia, Sony-Eriksson og alle de andre moderne mobiltelefoner, og på computeren, uanset om det er Mac eller PC.

Hvis du er i tvivl, kan du se vores hjælpesider om download og overførsel af lydbøger på hjælpesiderne.

EN NY BOG ApS • Gravenstensvej 4 • 3450 Allerød • CVR 31420512
info_@If you can read this, please upgrade to a modern browser.ennybog.dk • Tel.:+45 3136 8088 • Startside: Lydbøger til download