Forlagsprofiler bag danske lydbøger

 

Ildsjæle bag danske lydbøger

Kommerciel udvikling af lydbøger i Danmark er relativt nyt. Tidligere blev en lydbog indtalt til Dansk Blindebibliotek, hvor almindeligt seende ikke havde adgang, eller af nogle specialiserede virksomheder, der indlæste lydbøger på forlagenes vegne til biblioteker. Privatpersoner købte stort set aldrig lydbøger.

Markedet for lydbøger i Danmark er blandt andet kommet i gang ved hjælp af nogle ildsjæle, der troede på lydbogens kvaliteter, og havde mod på at satse kommercielt.

I artiklerne her skriver vi om nogle af de indsjæle, der tidligt har troet på lydbogen i Danmark, og har gjort deres indsats for at udbrede lydbøgernes indtog.

 

En af Danmarks mest markante forkæmpere for kvalitetslitteratur. Udgiver store navne som Paul Auster, Siri Hustvedt og Daniel Kehlmann. Initiativtager til litteraturfestivalen CPH.LITT.

Læs mere om Per Kofods Forlag og Per Kofod selv her.

Aksel Bech Christensen fra Bechs Forlag fortæller om lydbøger før, nu og i fremtiden. Hvorfor lytter flere og flere til litteratur? Og hvad er opskriften på den perfekte lydbog? Læs mere om Aksel Bech og forlaget Viatone her.

Forlaget Klim er et mindre dansk forlag med en spændende profil. Halvdelen af udgivelserne er faglitteratur, men den anden halvdel er krimier, biografier og god skønlitteratur, der også udgives som lydbøger. Læs mere om Forlaget Klim her.

Momo Lydbog er en nyskabelse indenfor danske lydbøger. Ikke fordi deres historier er enestående, eller aldrig indspillet tidligere, for det er mange af dem. Men fordi forlaget er startet for at lave BEDRE lydbøger - med sjæl, passion og af kærlighed til historiefortællingen. Læs mere her...

EN NY BOG ApS • Gravenstensvej 4 • 3450 Allerød • CVR 31420512
info_@If you can read this, please upgrade to a modern browser.ennybog.dk • Tel.:+45 3136 8088 • Startside: Lydbøger til download