Forfatterportrætter - lydbøger - udenlandske forfattere

 

Der er ufatteligt mange spændende forfattere, både i Danmark og udlandet, og nogle få af dem udkommer også på lydbøger. Men hvor skal man starte?

Vi har lavet disse sider for at kunne præsentere nogle af de spændende UDENLANDSKE forfattere der står bag nogle af de lydbøger der kan findes på EnNyBog.dk - lydbøger til download.

Nogle er udvalgt fordi de har udgivet mange lydbøger, f.eks. Jo Nesbø eller Liza Marklund, andre fordi de er meget spændende forfattere, der fortjener en bred lytterskare.

Vi håber du synes artiklerne er spændende.

Der kommer jævnligt nye lydbøger til, så kig forbi med jævne mellemrum

God fornøjelse!

Forfatterprofiler

Portræt af John Irving

John Irving - lydbogsforfatter

John Irving er en af de store nulevende amerikanske forfattere, der har solgt millioner af bøger. Han har modtaget et utal af priser, og flere af hans romaner er filmatiserede, og heldigvis er mange udkommet som lydbøger. Læs et portræt af John Irving her!

Portræt af Ernest Hemingway

Ernest Hemingway - lydbogsforfatter

Få forfattere er så respekteret af andre forfattere, og samtidig elsket af læserne verden over, som Ernest Hemingway. Modtager af Pullitzerprisen og senere Nobelprisen, men valgte alligevel at tage sit eget liv. Læs et portræt af Hemingway her.

Portræt af Conn Iggulden

Conn Iggulden - lydbøger om Cæsar og Djengis Khan

Conn Iggulden har både ligget på bestsellerlisterne for skøn- og faglitterære bøger, men mest kendt er nok hans spændende historiske fortællinger og nogle af historien største skikkelser: Julius Cæsar og Djengis Khan. Vi bringer et portræt af Conn Iggulden.

Portræt af Camilla Läckberg

Lydbøger på dansk, den svenske krimi-forfatter Camilla Läckberg.

Camilla Läckberg har siden 2003 bevæget sig fra en håbefuldt krimi-debutant til en af Sveriges mest læste forfattere. Med Fyrmesteren har hun udgivet 7 krimier, og har et samlet salgstal på flere millioner bøger og lydbøger. Vi bringer et portræt.

Portræt af Jean M. Auel

Lydbøger på dansk, den amerikanske forfatter Jean M. Auel

Jean M. Auel er en af verdens mest succesfulde forfattere, baseret på en enkelt serien bøger: Jordens børn. Serien har inden udgivelsen af 6. og sidste bind solgt mere end 45 mio. eksemplarer. Læs portrættet af den storsælgende forfatter her.

Portræt af Jan Guillou

Lydbøger på dansk, børnebogsforfatteren Astrid Lindgren

Jan Guillou er en af Sveriges mest populære - og læste/hørte - forfattere. Heldigvis er de fleste af hans bedste romaner og krimier udkommet som lydbøger. Læs et portræt af forfatteren her.

Portræt af Astrid Lindgren

Lydbøger på dansk, børnebogsforfatteren Astrid Lindgren

Astrid Lindgren er berømt for sine fortællinger for børn og barnlige sjæle fra Småland anno 1900, "mor" til Emil, Pippi, Madicken og mange andre. Læs portrættet af den elskede børnebogsforfatter her.

Portræt af Ken Follett

Lydbøger på dansk, krimi forfatter Liza Marklund

Ken Follett - en af de helt store internationale navne. Han har ikke udgivet så vældig mange bøger, men dem han har udgivet, har fået en næsten fanatisk tilhængerskare. Sig blot Jordens søjler.

Vi bringer her et portræt af Ken Follett og hans lydbøger.

Portræt af Henning Mankell

Lydbøger på dansk, krimi forfatter Liza Marklund

Henning Mankell er The Grand Old Man i svensk krimi - utrolig populær og meget produktiv. Han var med til at gøre svenske krimier populære, og er udgivet i et stort antal lande.

Læs portrættet om Henning Mankell her.

Portræt af Åsne Seierstad

Lydbøger på dansk, Åsne Seierstad krigsrapportager

Åsne Seierstad er ikke bare en berejst nyhedsreporter - hun har levet midt i krig og blandt mennesker i ekstremt udsatte situationer.

Det er der kommet bøger ud af - spændende bøger om mennesker og liv, der er langt fra vores eget, bla. Boghandleren fra Kabul, der blev internationalt kendt.

Læs mere om Åsne Seierstad her.

Portræt af Jo Nesbø

Lydbøger på dansk, krimi forfatter Liza Marklund

Han er en af Norges mest populære forfattere og et menneske der spænder vidt, og har været både fodboldspiller, økonom, journalist og endelig krimiforfatter.

Vi stiller skarp på Jo Nesbø, manden bag den populære politimand Harry Hole.

Portræt af Liza Marklund

Lydbøger på dansk, krimi forfatter Liza Marklund

Hun er Nordens funklende krimidronning. Liza Marklund har udgivet nogle af de mest solgte lydbøger i Danmark, bl.a. Nobels testamente, Livstid og En plads i solen.

Zoom ind på Liza Marklund og hendes fængslende krimier.

Portræt af Daniel Kehlmann

Daniel Kehlmann, bestseller forfatter bag nogle af Tysklands mest solgte bøger. Nu som lydbøger på EnNyBog.dk

Det unge tyske talents bestsellerroman Opmålingen af verden var i 2007 den næstbedst sælgende roman i verden, og er også udkommet som lydbog på Per Kofods Forlag. Vi mødte Kehlmann, da han i efteråret 2008 var i København for at promovere sin i dansk sammenhæng nye roman og lydbog "Kaminsky og jeg".

Læs mere om Daniel Kehlmann...

EN NY BOG ApS • Gravenstensvej 4 • 3450 Allerød • CVR 31420512
info_@If you can read this, please upgrade to a modern browser.ennybog.dk • Tel.:+45 3136 8088 • Startside: Lydbøger til download